Hemp

Конопеното олио е познато като едно от най-балансираните био масла в природата и в света. То се използва от векове наред за какви ли не лечебни процедури, но също така и за хранителна добавка, която пасва на хората с по-особени вкусови предпочитания за необичайни дресинги, съставки и ястия. Въпреки че все още съществуват много хора с предразсъдъци, които са не до там осведомени и не знаят, че конопеното олио няма нищо общо с THC ефекта на „напушване“ от канабиса, смеем да твърдим, че се увеличава и броят на онези, които повярваха на това олио и успяха да се справят с десетки видове болести и хронични здравословни състояния. Днес, ще говорим именно по тази тема, за ползите от конопеното олио. Вижте най-популярните сред тях сега:

1. Намалява нивото на холестерола – включително и при пациенти с високи стойности, както и тези с хронични заболявания в следствие на висок холестерол. Факт е, че влиянието върху холестерола е едно от най-силните свойства на конопеното олио и при редовната му консумация (от 1 до 2 супени лъжици дневно в зависимост от концентрата), стойностите на холестерола могат да влезнат в норма само за няколко месеца.

2. Превенция на сърдечен удар. В тази връзка, освен конопено олио, хората със слаби сърца, могат да добавят към диетата си и каша от конопено семе, което само по себе си дава нужните минерали и витамини за кардио функциите в организма.

3. Конопеното олио е невероятно добро и в случай на кожни алергии и екземи. Външното нанасяне на конопено олио върху засегнатите места дава резултат само след две седмици. Често, конопеното олио е успявало да излекува хронични дермити, които вече не са били подложими на лекарства, антибиотици и механични манипулации. Конопеното олио макар и перфектно действащо на суха кожа (включително и на скалпа на косата и в случай на пърхут), активно лекува и акне.

4. За добър загар на кожата, ползвайте конопено вместо стандартно кератиново олио или пълен с ГМО крем или балсам. Конопеното олио предпазва от вредните UV лъчи, като едновременно с това дарява тялото с приятен тен, без неприятния оранжев ефект или болезнено зачервяване.

5. Всъщност, конопеното олио е особено ефективно и срещу изгаряния. Малко след като конопът се забранява в САЩ, а по-късно и в цял свят, т.е. в началото на 20 век, лекар прави проучване на олиото върху изгаряне от 3 степен. За разлика от тежките лечения в клиниките по изгаряния, където са се чували стенания от постоянна болка и нисък % на заздравяване на раните, олиото спомага за регенерация на клетките, без да причинява дори диксомфорт на пациента.

6. Конопеното олио е отличен външен и вътрешен продукт за жените. Някои учени твърдят, че както лененото масло и фолиевата киселина, то нормализира хормоналния баланс, намалява бръчките около очите и дори подтиска тежките предменструални синдроми, а също така и негативните ефекти на менопаузата. Някои дами ползват конопено олио (и семе) в диетите си, защото растението ускорява метаболизма.

7. Действа възстановяващо върху мускулите, което прави олиото идеално за след тренировка или при тежка физическа активност.