Здраве, Гаргара, Гърлото, Джинджифил, Болки, Ушите, Пилешка супа, Душата, Тялото, Главоболие, Алкохол, Крака, Трикове, Народната, Медицина

Хремата като медицинско състояние се дължи на УНГ нарушение или проблем в дихателната система. Хремата винаги включва запушен нос и понякога има и симптоми като кихане, главоболие, невъзможност за нормално дишане, болка в ушите, заглъхване и т.н. Лошата новина е, че хремата, сама по себе си, е доста често срещан симптом и то на доста видове заболявания – включително и традиционните настинка и грип. В тази връзка е важно да сме наясно как да лекуваме хремата. Много хора използват погрешни подходи в лечението на хремата. Те могат да доведат до засилване на симптомите или до липса на подобрение. Ето кои са най-често допусканите и срещани грешки в лечението на хрема, които е препоръчително и дори задължително да избягвате:

1. Неинформираната употреба на лекарства може да доведе до сериозни проблеми
Тъй като хремата наистина може да ни подлуди и изнерви, понякога сме склонни да прибягваме до всякакви, буквално каквито ни падне лекарства. Много често дори ги комбинираме, без да сме наясно дали това е ок, или не. В други случаи рискуваме здравето си, тъй като не сме наясно дали не сме алергични към определени съставки. В общи линии, да ползвате вече изпитан и веднъж предписан ви продукт, при всяка следваща хрема е ок, но не съвсем, защото понякога, различният по вид хрема изисква различно лекарство.

2. Неразбирането на хремата, която имате, също води до сериозни грешки в нейното лечение
Хремата от настинка се смята за най-леката и тя дори може да бъде излекувана и с натурални, природни средства, което означава, че прибягването до силни лекарства в тази хипотеза, е вредно и може да ви навреди. Но ако имаме хрема, предизвикана от грип с усложнения, хремата не трябва да се подценява и да се лекува под лекарско наблюдение. Да не говорим и че има сенна хрема, както и такава, предизвикана от определени алергични реакции.

3. Някои хора не четат инструкциите на лекарствата срещу хрема
Правят го, защото смятат, че това не е толкова сериозен медицински проблем, защото лекарствата се продават без рецепта, което за тях се превръща в презумпция, че самото лекарство не е силно или опасно. Всъщност, всяко лекарство е опасно, ако не се взема според предназначението и според инструкциите за приложение в опаковката. Така например, ако надвишите дозата или увеличите честотата на прием най-малкото, което можете да си причините е да станете резистентни към даденото лекарство, т.е. то да спре да ви помага, а в най-лошия случай – да увредите ноздрите си, да си създадете проблеми с дишането и какво ли още не.

4. Вземане на лекарствени продукти без необходимостта да ги вземате
Скъпи приятели, не странете природната медицина и не подценявайте хомеопатията, защото в нередки случаи вашата хрема просто няма нужда от силни лекарства. Ако вие обаче сте свикнали да си вземате един и същи спрей при всяко инцидентно кихане, в един момент можете да си докарате доста сериозни проблеми, а дори и да се докарате до интоксикация. Ако не сте посетили лекар, поне попитайте в аптеката какво би било подходящо за вашия конкретен случай, вместо да купувате лекарства на сляпо.