pod prikritie

В рубриката ни за изкуство днес сме погълнати от огромно очакване… Защото когато предстои да се срещнем с поредната творческа продукция на родна земя, очакването просто няма как да не е огромно. Напротив – всички тръпнем. Факт е, че у нас, в България, има достатъчно много творци и то в почти всички сфери на изкуството, но не можем да отречем огромния успех на седмото изкуство у нас, на родното кино. Не че до сега не сме имали хубави филми. Напротив – имаме легендарни заглавия в художественото кино – но през последните пет години, българските филми направиха истински масов фурор. Казваме масов, защото се появиха и филми, които не просто бяха удостоени с международно внимание и даже награди, но и бяха преведени на чужди езици за чуждия пазар. Вероятно вече се усещате за какво говорим… Разбира се, че за култовия български сериен филм Под прикритие!

Вече четири сезона ни държаха в изключително напрежение. Едва ли има останал българин, който да не е гледал филма. Под прикритие стана любим на всички поколения. И не само в България. За последните няколко години филмът бе преведен за над 150 държави. Уникалният актьорски състав, прекрасната работа на сценаристите – сред чийто екип, между другото, влиза и провокативната българска певица и писателка Ваня Щерева, а също така и професионалните специални ефекти – всичко това превърна Под прикритие в безспорен фаворит за български сериал на десетилетието. Той не просто си го заслужи, но и продължава да ни радва, защото както вече споменахме, в момента сме в етап на огромно очакване, а именно на последния предстоящ да излезе пети сезон на филма.

Под прикритие 5 се очертава да бъде още по-напрегнат и динамичен. За щастие, повечето герои от последния, четвърти сезон, остават – в това число и Владо Пенев, чийто герой се озова в затвора, макар и до сега да беше основен противник и разследващ на мафията – както и Мартин, който вече не е под прикритие. Споменавайки бившия полицай под прикритие, голямата новина за филма е, че той ще има нов служител под прикритие и това съвсем няма да е познатият ви Мартин. Интересен е фактът, че Куката остава и ще продължава да ни радва с лафовете и разбира се, танците си! Турските персонажи в лицето на младите актьори на сериала остават в интригата и гледайки по първите тийзъри и трейлъри в интернет и по телевизията, става ясно, че те ще изиграят ключова роля в пети сезон.

А сега да преминем и към най-важната информация, заради която сме се събрали тук и заради която сигурно четете статията. Кога ще започне Под прикритие сезон 5? Добрата новина е, че ни остава още много малко чакане, защото съвсем скоро пилотният епизод на пети сезон от сериала ще се завърти по БНТ. Въпреки че по първоначални данни, филмът трябваше да започне още през Февруари, а по-късно бе изместен за началото на месец март, вече е ясна официалната дебютна дата. Под прикритие сезон 5 ще излезе на 20 март и всички тръпнем в очакване…!