Здраве, Храни, Отслабвате, Риба, Краставици, Ягоди, Спанак, Яйца, Ябълков оцет, Ябълка, Диетична, Тегло, Сьомга, Хек, Треска, Сом, Калории

В стремежа ни да бъдем красиви и стройни сме готови на какви ли не странни подходи в отслабването. Истината е обаче, че някои от тях може и да са ефективни, колкото и нереално да ни прозвучат в първия момент. Днес, ще се спрем именно на тях – на странните методи за намаляване на телесната маса, които според учените се оказах не само странни, но и работещи. Вижте ги и експериментирайте с някой от тях, защото може и да ви се получи!

Пиене на много вода
Колкото повече вода пиете през деня, толкова по-добре ще работи метаболизмът ви. Следователно, всичката храна, която сте изконсумирали през деня ще може да се усвои по-лесно от организма, респективно и вие ще слабеете. Тайната на този метод обаче се крие и в друго свойство на водата – да засища. Когато погълнете голямо количество вода, стомахът ви се напълва, т.е. вие се чувствате сити и дори да не сте яли много през деня, просто няма как да огладнявате.

Ароматерапия за тънка фигура
Екип от експерти от Университета в Масачузетс, Щатите е установил, че вдишването на миризми на вкусни храни, може да ви засити наполовина. Какво значи това? Представете си, че вие сте големи почитатели на плодове или на някои по-пикантна храна с типичен мирис. Всеки път, когато дойде време за хранене, ще можете да изяждате по-малко количество храна от обикновено, ако преди самото хранене отделите няколко минути за вдишване на миризмата, носеща се от ястието. Смята се, че когато сме гладни, половината от този глад се дължи не на стомаха ни, който е празен, а на мозъка. С вдишването на миризмата от храната, ние утоляваме глада на мозъка, а за стомаха оставяме по-малко количество калории.

Смехотерапия
И тук като в горния пример, може и да говорим за плацебо ефект, но истината е, че учените си имат и своето научно обяснение за този метод за отслабване. Твърди се, че смехът е силна емоция, която забързва метаболизма. Твърди се също така, че смях от около 10 минути гори повече от 100 калории. Е, не ви остава нищо друго освен да минете на диета с комедии, ако искате да премахнете паласките и корема, но спортът и гладуването просто не са за вас.

Е, с кой метод ще започнете своята странна, но ефикасна следваща диета? Ние лично ви съветваме всички от тях, а защо не и комбинация – например диета със секс и романтични комедии за идеално съчетание на емоциите?