Туризъм, Париж, Хотели, Туристически, Организиране, Пътуване, Гости, Апартаменти, Хостели, Версай

Париж винаги е била една от най-привлекателните, най-романтичните и най-желаните туристически дестинации. Въпреки че френската столица се смята за типично женска мечта, не са малко и мъжете, които проявяват сериозен интерес към нея, поради силно развитото футболно приключение тук, поради културните забележителности, а и заради уникалните автомобилни салони. Тук е мястото да кажем, че когато вземем билет за Париж, най-често имаме едни представи за града, но озовем ли се там, в един или друг момент нещата започват да ни изглеждат доста различни от първоначалните ни представи. Нещо повече – ако не се подготвим достатъчно добре за тази дестинация, рискуваме да се разочароваме от нея, да провалим едно от най-силните си житейски преживявания, а френската столица, категорично не заслужава това. Затова и решихме да ви дадем няколко ценни съвета за всички вас, ентусиастите, които сте решили да посетите Париж в близко бъдеще:

Организиране на самото пътуване
Билетите за Париж никога не са били евтини. Същото важи и за настаняването в местните хотели и къщи за гости, апартаменти и хостели. Затова е и особено важно да започнете да търсите изгоден полет минимум 3 месеца преди самото пътуване. Ако направите това, ще си спестите поне 100 евро. Що се касае за настаняването, запомнете едно – не правете компромис с парите, по-уместно е да посетите малко повече дни тук, но да сте сигурни, че ще видите голяма част от местните забележителности. Добре е да обмислите и варианта за по-централно разположен хотел. В отдалечените квартали на Париж престъпността е много висока, а освен това ежедневното пътуване до центъра, където са разположени повечето тукашни атракции, ще ви отнеме време. А времето тук е адски ценно!

Пригответе се за компромиси
Именно защото Париж е пълен с изненади и всякакви атракции за посещения, трябва да сте наясно, че по всяка вероятност някои от предвидените от вас предварителни забележителности могат и да отпаднат от плановете ви. Затова е и добре да имате компромисен план, т.е. евентуално по някое време да трябва да се откажете от една или друга атракция. Често, туристите изпускат двореца на Версай, защото реално, той не се намира точно в Париж, а в неговото предградие, а до там се стига с влак за около 1 час в едната посока. Все пак, ние ви съветваме да не пропускате точно тази атракция. Тя е едно от бижутата не само на Париж, а на Франция изобщо.

Внимание с личните вещи!
Навсякъде из Париж има предупредителни табели за обирджии и крадци. В тези табели ясно се споменава, че трябва да сте особено внимателни с ценностите и парите си. Ние смятаме, че не е добре да излизате с прекалено много средства. Преценете си добре къде ще ходите през деня още на излизане рано сутрин от хотела и си вземете почти точни пари.

Насладете се на местната кухня
Не сте били в Париж, ако никога не сте опитвали лучена супа, традиционна закуска с кроасани и топло мляко с кафе и романтична вечеря за двама от морски дарове и класическа френска салата, най-често с картофи.