Здраве, Храни, Отслабвате, Риба, Краставици, Ягоди, Спанак, Яйца, Ябълков оцет, Ябълка, Диетична, Тегло, Сьомга, Хек, Треска, Сом, Калории

Казват, че за да отслабнеш, просто трябва да спреш да ядеш много. Но, всъщност, това са прекалено крайни и субективни съвети. Истината е, че самото хранене също може да ни помогне да отслабнем. Въпросът, естествено, е с какво се храним. Така напрмер, има храни, които дори да консумираме в малки количества, биха провалили диетата ни. Обратно – има и продукти, които ни помагат да отслабнем. Днес, ще говорим за втория тип продукти. Вижте кои храни да консумирате, за да отслабнете по-лесно и по-бързо:

1. Риба
Казват, че колкото и риба да погълнете за вечеря, когато се качват най-много килограми, нищо няма да ви се полепи. Това е така, защото рибата е особена храна, която засища бързо и освен това е супер нискокалорична. Ако ще трябва да избирате конкретна риба, за да отслабнете по-скоростно, спрете се на тази, която съдържа най-много омега-3 мазнини. В случая, можем да ви препоръчаме сьомга и хек, треска и сом.

2. Краставици
Няма по-нискокалоричен зеленчук или изобщо хранителен продукт от краставицата. Все пак, тя е 90% вода. Освен това, може да се комбинира с всичко, което поискате – малка диетична порция месо, варени зеленчуци от типа на моркови и картофи, и дори само с ръжен хляб. При всички случаи, краставицата ще ви помогне да засилите метаболизма, ако я включвате във всяко свое хранене.

3. Ягоди
Всички обичаме ягоди, а хората, които искат да отслабнат, скоро ще ги заобичат още повече, защото им предстои да разберат една огромна тайна по повод тези вкусни плодове. Тайната е разкрита след едно проучване, от което става ясно, че ако всеки път, когато ви се яде нещо сладко, хапвате ягоди (дори и на корем!), на следващото ядене ще поемете поне със 100 калории по-малко, защото ще бъдете сити от десерта си.

4. Спанак
Спанакът е един от най-полезните и ефикасни продукти за хранителен режим с цел отслабване. Можете да го ядете и на закуска – под формата на смути – и на обяд и вечеря (салата, задушен с картофи или ориз, като гарнитура и какво ли още не). Хубавото на спанака е, че няма никакви мазнини, но съдържа много желязо, осигуряващо ви сила и енергия, за да изкарате деня, без да се тъпчете излишно.

5. Яйца
Яйцата са чудесен начин да стартирате деня. Ако закусвате с яйце и сок от пресен лимон всеки ден в течение на поне 3 месеца, седемте килограма не ви мърдат (да свалите, имаме на предвид), без дори да е нужно да тренирате, да гладувате през целия ден или да взимате някакви хранителни добавки, които да стимулират тялото само да гори калориите.

6. Ябълков оцет
Една ябълка на ден, държи лекаря на разстояние, но ябълков оцет във всяка салата и всяка марината за ястие, държи наднорменото тегло настрана от вас! Ябълковият оцет ви предпазва и от сърдечно-съдови заболявания, а освен това той е достатъчно щадящ стомаха за разлика от тежкия оцет Балсамико. Ябълковият оцет е и евтин, така че диетата ви няма да ви разори!