Здраве, Гаргара, Гърлото, Джинджифил, Болки, Ушите, Пилешка супа, Душата, Тялото, Главоболие, Алкохол, Крака, Трикове, Народната, Медицина

Всеки ден чуваме ужасни статистики за броя покосени от рак пациенти. Сред тях попадат и наши близки и познати. Всичко това ни кара да намразваме онкологичните заболявания, да се страхуваме от тях ежедневно. Но вместо да се хвърляме в паника, преди нещастието да ни е застигнало, вместо да дърпаме дявола за опашката, по-уместно би било да предприемем нужните действия, за да предотвратим ракови образувания в организма си. Макар и простички, следващите съвети са основни и достатъчно лесни малки крачки в борбата за превенция на рак. Ето какво да започнете да правите, респективно да не правите още от утре, за да държите далеч от дома си страшната болест.

1. Спортувайте!
Воденето на активен начин на живот, движението, спортът – всичко това ще направи тялото ви по-силно, имунната система – работеща, а всякакви бактерии, токсини и микроби далеч от организма ви. Освен това, спортът калява и ви прави „по-мощни“ от гледна точка на преборване на всякакви болести и зарази.

2. Спрете цигарите!
Тютюнопушенето е една от причините номер 1 за поява на рак. Цигарите наистина са голям бич и е наистина адски трудно за един дългогодишен или страстен пушач да ги спре, но усилията, нервите и мъката категорично си заслужават. Освен от рак, ще се предпазите и от много други заболявания като възпаления на дихателните пътища, хроничен бронхити и т.н.

3. Опитайте се да постигнете оптимално тегло и да го задържите
Най-трудното на диетите е когато те покажат желания резултат, да го задържите, да го направите перманентен. Но с нужните усилия и с правилния начин на хранене, здравословното тегло се превръща в не чак толкова трудна мисия за постигане. Имайте на предвид обаче и следния факт: прекалено ниското тегло също не е особено здравословно, както и рязкото качване и намаляне на килограмите.

4. Намалете консумацията на алкохол
Ако не пиете изобщо е най-добре, но дори и да си позволявате по малко, ще постигнете почти същия успех в борбата за превенция на рака. Все пак, една чаша вино вечер, по 1 бира следобяд през летните горещини са по-скоро полезни и действат положително върху метаболизма. Прекаляването с алкохол обаче няма да ви държи далеч от онкологичните заболявания, а напротив – ще ви постави в голям риск от тях.

5. Забравете за следните неща: газирани напитки, храни от заведения за бързо хранене и постоянно тъпчене със сладки неща
Всички тези вредни навици в много случаи са по-зле действащи върху организма дори и от алкохола понякога. В тях се съдържат вредни Е-та, токсини, както и ГМО елементи, които могат да променят изцяло метаболизма ви, да създадат идеална среда за ракови образувания и дори да причинят рак. Ако ги спрете завинаги, тези неща повече никога няма да ви застрашават.