Здраве, Гаргара, Гърлото, Джинджифил, Болки, Ушите, Пилешка супа, Душата, Тялото, Главоболие, Алкохол, Крака, Трикове, Народната, Медицина

Денят се познава по сутринта. Затова и здравите хора стартират деня си подобаващо, като правят редица важни и полезни неща веднага след като се събудят. Ако искате и вие да бъдете като тях, ако искате здравето ви да цъфти и да бъде вечно като на млад човек, време е да направите някои промени в живота си, време е да вземете пример от наистина здравите хора, които имат следните полезни сутрешни навици:

1. На първо място, те стават от сън сутрин!
Излежаването до обяд никога не е било полезно. Много по-добре е да спите малко по-малко часове, от 6 до 7, но да се събудите преди 9 часа. Ако работите на смени, това може да е леко труден за усвояване и прилагане в ежедневието ви навик, но пък дори да го пропуснете, ако спазвате следващите, отново ще постигнете целта си.

2. Първото им действие е…
Да изпият една чаша вода! По този начин разбуждате организма си, давате му старт да усвои всичко, което погълнете след това чак до вечерта. Най-лошото нещо, което можете да правите веднага след ставане от леглото е да запалите цигара или да изпиете чаша кафе на гладно. Тези вредни навици развалят организма, действат неприятно върху метаболизма и дори влияят негативно върху централната нервна система.

3. Закуската е повече от задължителна!
Не пропускайте хапването сутрин. То зарежда с енергия, стимулира метаболизма и ви дава нужните витамини и минерали. Освен това, който закусва, не напълнява – освен ако не продължава прекалено много да се тъпче през останалата част на деня. Леката и богата на протеини закуска е добре да включва зърнени култури, плодове или свежи зеленчуци. Позволени са всякакви млечни продукти, както и сладки изделия, но в малки количества.

4. Сутрешна загрявка
Малко спорт рано сутрин никога не е излишен! Дори да имате прекалено малко време преди работа, две серии с любимите ви упражнения за стягане или загрявка са напълно достатъчни. Бихте могли да инвестирате и в домашна фитнес пътека, за да тичате по 20-30 минути сутрин, което ще ви зареди с невероятно много енергия и супер бодро настроение за целия ден!

5. Отделете време за нещо, което да ви отпусне и да ви зареди положително
Ако обичате музика, послушайте малко музика. Ако четете много книги, стартирайте деня с малко прочит на поезия. Медитацията е не по-малко приятна и подходяща за зареждане с позитивизъм. При всички случаи отделете 15-20 минути за хобито или любимото си заниамание рано сутрин. То ще сложи усмивката на лицето ви и ще ви поддържа активни, мотивирани и щастливи през целия ден. А както добре знаете – здрав дух, здраво тяло!

6. План за деня
Ако организирате задачите и целите си за деня още от сутринта, ще успеете да се справите с всичко навреме и без стрес. Стресът е основният причинител на голяма част от съвременните болести. Когато сте организирани и дисциплинирани, стресът обаче значително намалява.