beef

Спирането на месото и заличаването му от вашия ежедневен списък със здравословни храни и ястия завинаги е решение, което не се взема лесно. Но веднъж прекратили с месоядтството, вие ще усетите ползите от това решение доста бързо и повярвайте ни, ще останете доволни и даже приятно изненадани. Но какви трябва да са реалните причини да спрем месото? Ето част от най-основателните сред тях, които наистина могат бързо да ви откажат от пилешкото, и кюфтенцата от заешко…

1. Възпалителните процеси в тялото рязко ще спаднат, а в последствие и ще отшумят и то доста по-бързо от обикновено и без нуждата от каквито и да е лекарства
Колкото повече месо ядете, толкова повече възпаления имате в тялото си. И друго, колкото повече консумирате местни продукти, толкова по-бавно възпаленията отшумяват и се самолекуват така да се каже. Месоядството е свързано с много мъртва тъкан, което води и до развиване на възпалителни процеси с трайно въздействие и върху стомаха, и върху клетките на жизнено важни органи като черния дроб, чревните тъкани и т.н.

2. Ще се предпазите от много болести, защото холестеролът ви рязко ще се понижи
Само след 3-4 месеца неядене на месо ще можете да понижите стойностите на лошия холестерол в тялото си, а от това и да укрепите имунната система, както и сърцето. В допълнение, хората, които не ядат месо, намалят риска от инфаркт с до 45%. Експертите са на мнение, че е най-добре консумацията не месо да спре още от ранна възраст, за да се избегнат и хронични състояния като диабет.

3. Ще отслабнете!
Този ефект е повече от възможен след спиране на месото. Тук е важно да отбележим обаче, че макар повечето хора да си мислят, че свалянето на килограми настъпва непосредствено след първата седмица без месо, това не е точно така. Получава се точно обратното – възможно е през първите месеци без месо дори леко да наддадете или поне така да ви се струва. Тялото ви ще трябва първо да се приспособи към новия режим на хранене, т.е. може да задържа вода, леко да се поддуе. Но тези негативни ефекти ще отшумят след няколко месеца, когато стресът от смяната на менюто ще отмине също, а в последствие и метаболизмът ще започне да работи по-бързо. Точно така ще настъпи и промяна в теглото ви и може би, най-накрая ще успеете да постигнете фигурата, за която винаги сте мечтали.

4. Спрете месото, за да бъдете полезни за планетата!
Спомнете си, че големите промени започват с малки крачки. Да, може вие да сте капка в морето, но все пак помагате на равновесието в природата по един или друг начин, като се отказвате да се храните с животни. Самото усещане, че сте полезни на природата и обществото е достатъчно да ви накара да бъдете полезни и с други неща, което ще развие чувството ви за отговорност към света, в който живеете.