chocolate

Казват, че лошото настроение, негативната настройка и нещастието могат да ни разболеят. В същото време казват и, че ние сме това, с което се храним. Така се поражда въпросът: можем ли да се предпазим от болести и цялостното си общо здраве, като си носим сами на себе си щастие чрез ястията, които консумираме ежедневно? Отговорът е положителен! Има храни, които носят освен определени витамини и минерали и щастие! Ето с какво да се храните, за да бъдете щастливи и едновременно с това и здрави:

1. Спанак
Всичко, което ни носи спанакът и най-вече богатото му съдържание от желязо, ни дава най-вече енергия, а както знаете бодрите хора са и щастливи хора. Спанакът е уникален зеленчук с невероятни свойства и качества – включително и да регулира метаболизма и холестерола, кръвното налягане и захарта.

2. Сладки картофи
Въпреки че са сладки, те са идеални за диабетиците, защото поддържат нормалните нива на кръвната захар в тялото. Сладките картофи ни правят щастливи поради изключително полезния си комплекс от фолиева киселина и минерали.

3. Орехи от Бразилия
Орехите от Бразилия или така наречените бразилски орехи съдържат минерала селен – най-щастливият сред всички минерали. Не е случайно, че много експерти го препоръчват за хора с постоянно безсъние и мигрена, тревожно състояние и дори депресия.

4. Риба
По възможност да е от мазните! Но тази мазнина съвсем не е вредна, защото става въпрос за полезните омега-3 мастни киселини. Те подпомагат дейността на нервната система, премахват стреса от организма и ни дават енергия, с която да посрещаме ежедневните си задачи и задължения.

5. Тъмен шоколад
Натуралният шоколад спомага за отделянето на допамин в тялото. Това е и основният процес, свързан със състоянието щастие в тялото. Хубавото на тъмния шоколад е, че от него не се пълнее много, а напротив – той стимулира метаболизма и ни помага да се борим с излишните килограми.

6. Яйца
За да бъдете щастливи през целия ден, стартирайте го с вкусна закуска, богата на яйца – било то варени, на очи или под формата на омлет. Яйцата съдържат много количество цинк. Той нормализира кръвната захар и премахва напрежението в мускулите. Така и ние ставаме щастливи и здрави!

7. Тофу
Японското сирене е естествен протеин с много силно действие срещу напрежението и главоболието. Тофуто се смята и за храната на дълголетието и младостта, така че няма как да не го вкараме в списъка си с най-щастливите храни.

8. Банани
А когато става въпрос конкретно за най-щастливите плодове, бананите побеждават всички! Той има много триптофан, веществото, което спомага за производството на серотонин – хормон на щастието. Лекари от години наред предписват банани срещу депресия.

Последно, но не по важност ние добавяме към списъка с храни за щастие и вашата лична любима храна или продукт. Когато ни е вкусно, все пак, сме щастливи, нали?