travel with children

Ваканцията с децата може да бъде едновременно забавна и пълен провал. Много зависи как ще планувате пътуването си, но честно казано, понякога, дори и организацията ви да е строга и перфектна, късметът сякаш просто не е на ваша страна, а почивката ви се превръща в истински ад. Не е нужно обаче да оставяте децата у дома, за да си почините, за да обикаляте света, за да пътувате. Нужно е само малко креативност, за да направите ваканцията си тип-топ, та дори и да е с децата. Ето няколко свежи туристически съвета за ваканция с децата:

1. Задължително „маркирайте“ детето си
Хората много обичат да обвиняват „разсеяните“ майки и „небрежните“ бащи, които изгубват в тълпата или насред центъра на голям европейски град детето си. Но истината е, че това може да се случи на всеки. За да избегнете целия стрес от търсенето – колкото е възможно, разбира се – сложете в джоба на връхната дреха на детето бележка с вашия мобилен телефон или улицата на хотела, в който сте отседнали.

2. Направете на детето Европейска Здравна Карта
Всъщност, няма нищо сложно, скъпо или трудно в това, но пък картата би ви спестила толкова много неприятности и пари. Истинско ходене по мъките е детето ви да се разболее, докато сте в романтичния Париж или културния Рим, например, но вярвайте ни, с Европейска Здравна Карта проблемите ви намаляват драстично, а сметката, която накрая ще похарчите за цялото си пътуване няма да включва само такси за визитации при медицински специалисти или педиатри.

3. Заредете се със суха храна…от България!
Децата имат навика да държат на любимите си солети или вафли и дори гастрономически столици като Москва, Дели или Пекин не могат да ги привлекат със своите кулинарни изкушения. Как обаче да накарате детето да спре да плаче насред центъра на която и да е от изброените столици, след като то си иска солетите Хрус-хрус и това е…?

4. Детето трябва да е облечено максимално удобно…!
Вашата малка принцеса може и да изглежда много кокетно с новата си рокля от дантела, която толкова много пасва на модната столица Милано, но повярвайте ни, тя няма да издържи с такива одежди и един час. А на вас един час едва ли ви стига, за да разгледате и местните шопинг центрове, и културните забележителности! Освен това, не само детето, но и вие трябва да сте облечени обути удобно. Всяко рязко движение на детето е и ваше такова. Каквото и да правите, няма да го удържите на токчета или с много къса пола, нали така?