Stressed

Туризмът е сред любимите занимания, хобита и активности на хората, но много от тях, понякога, са склонни да пропускат една или друга оферта за екскурзия, трип или разходка поради стреса, който пътуването обикновено причинява. В действителност, за някои е доста мъчно и непосилно да преодолеят самото пътуване, което пък ги лишава от забавлението, от нови преживявания и места, заслужаващи си да се видят. Ние не бихме искали и вие да ги пропуснете. Затова и ще ви дадем няколко ефикасна съвета относно това как да намалим стреса по време на пътуване:

1. Променете настройката си
Повечето хора се изморяват от пътуването най-вече защото през цялото време се мръщят и цупят, мислят само за това как когато пристигнат на заветната дестинация, ще са скапани, и изобщо подхождат негативно към екскурзията си още от самото начало. Всичко това трябва да се промени, да се обърне на 360 градуса. Преди следващото си пътуване, избегнете негативизма. Вместо поразсъждавайте върху твърдението, че често, самото пътуване е по-интересно и увлекателно и самото разглеждане на забележителности, например.

2. Внимателно подбирайте транспортно средство
Ако самолетните полети чак толкова ви побъркват, избягвайте ги. Но пък ако речният транспорт ви създава морска болест, най-добре е предварително да проверите дали за вашата екскурзия няма и друга алтернатива. Ако пътуването ви е комфортно, то тогава и стресът ще се сведе до минимум и освен че ще се приберете с уникални спомени, ще се приберете и отпочинали.

3. Намерете си занимание, което да ви развлича
Хубава музика, приятна книга, а защо не дори и игра с компанията, с която сте се събрали ще разсее притеснения и вълнения. Наред с това, можете да обмислите и идеята за обикновен сън. Така, след като кацнете на мечтаната дестинация ще бъдете заредени за приключения още от първата минута, а когато се приберете – спомените ви ще бъдат уталожени и ще можете да бъдете да разказвате на близки и познати от първата минута!

4. Внимателно с храната, която консумирате!
Разбираемо е, че на екзотична дестинация ще ви се прииска да опитате от местната, типична и екзотична кухня, но ако имате непоносимост към морски храни, най-добре е да се въздържате от тях. А ако стомахът ви е по принцип слаб, не си поръчвайте морска храна в ресторанта и не яжте от заведения за бързо хранене, колкото и по-евтино да ви излиза това. Старайте се да хапвате по-често и по-леки храни. За да спестите от ресторанти, например, можете да се възползвате от вкусната закуска, включваща се към нощувката, за през деня, докато разглеждате забележителности – да заложите на плодове, а вечер, за да си отпочинете, прегладнели да хапвате в изискани места.

5. Не забравяйте, че сте на почивка, затова си и почивайте!
Да, искате да видите и разгледате всичко, но ако не се наспивате, няма да имате сили да се насладите на всички моменти, на всички атракции. Затова се старайте да намалите баровете и нощните заведения в случай, че сте на културен или релаксиращ туризъм.