Бизнес, Работа, Работата, Партньора, Съпруг, Обичат, Мъжете, Жените, Обява, Чужбина

Останала сте без работа?

Твърде вероятно е да загубите и партньора си. Нищо чудно да останете и без съпруг. Това поне е твърдението на учените. Рискът една жена да загуби заедно с работата си и партньора си се оказва изключително голям. И това не е всичко.

Заплашва ви безработица? Погледнете до какви изводи са стигнали изследователите
Според група британски учени, ако жената остане безработна, рискът от развод се повишава с цели 83%. Като причина за това те изтъкват факта, че жените много се притесняват за парите и за домакинството и като следствие страда връзката с партньора им. Значение има и времето, което двойката е прекарала заедно. Ако партньорите са живели под един покрив повече от петнадесет години, рискът от развод при загуба на работа скача два пъти, а това наистина е е никак малко.

Страхувате се да не останете без работа? Това е по-лошо дори от самото оставане без работа
Специалисти от Мичиганския университет насочили проучването си към влиянието, което оказва върху човешкото здраве страхът от безработицата. Изводът е очакван – хората, които живеят в постоянен и ежедневен страх за своето място в службата, имат поражения върху здравето, и то дори по-големи от тези, които предизвиква тютюнопушенето или високото кръвно налягане. Изследователите твърдят, че много по-вреден за здравето е страхът от загубата на работа, отколкото самият факт на излизането на пазара на труда.

Мъжете я понасят по-тежко
Жените обичат да казват, че мъжете понасят всичко по-тежко, включително и загубата на работа. Потвърждение за това дават и специалисти от Кеймбриджския университет. Обяснението им за този факт е, че мъжете имат по-силно его, което при едно такова събитие неизбежно бива наранено. Въпреки че мъжете се опитват да прикрият емоциите си и да се държат сякаш нищо не се е случило, вътрешно те търпят по-сериозни поражения както в психологически, така и във физически аспект.

Как да действаме ако останем без работа?

Търсете нова работа веднага
Нямата време за губене – незабавно започнете да си търсите нова работа. Ако сте с по-висока квалификация, много вероятно е търсенето да продължи по-дълго – все пак не можете да започнете каквато и да е било работа. Регистрирайте се възможно най-бързо в Бюрото по труда, за да имате поне някаква малка подкрепа във времето, в което ще сте безработна.

Използвайте всяка възможност
Разбира се, не трябва да разчитате на Бюрото по труда, че ще ви помогне да си намерите нова работа. Затова използвайте всички други възможности. Преглеждайте ежедневно не само обявите в интернет, но и във вестниците. Подайте си данните във възможно най-много агенции за подбор на персонал, в никакъв случай не забравяйте да хвърлите мрежа и сред познатите и приятелите си. Човек никога не знае откъде ще му излезе късметът.

Най-вече – бъдете търпелива
Наивно е да смятате, че ще си намерите нова работа от раз, особено в днешното трудно време. Затова бъдете търпелива и опитвайте отново и отново. В интернет непрекъснато се появяват нови предложения. Погрижете се автобиографията ви да е подредена, точна и ясна и я пускайте на колкото можете повече места.

Пуснете обява
Със сигурност няма да загубите нищо, ако сама си пуснете обява в разделите, в които хората предлагат своите услуги и квафиликация. За целта отново използвайте интернет и вестниците.

Не отписвайте и възможността за работа в чужбина
Владеете езици, имате знания и способности, а и семейния ви статус позволява да заминете на работа зад граница? Ако всички тези условия са налице, няма защо да се колебаете дълго. Струва си да опитате.