Лайфстайл, обичам, Любовта, Щастливи, Мечти, Креативни, Красиви, Талантливи, Любов

Любовта започва от уважението и обожанието към самите вас. Ако вие не можете да се обичате, да видите красивото в себе си, то тогава трудно бихте показали същото и към друг човек. Любовта към себе си е основополагаща, но тя лесно се губи. Когато правим грешки, когато ни нараняват, когато изпаднем в дупка или когато не можем да намерим правилния път за себе си, това са все моменти, когато спираме да се обичаме. Как да върнем любовта към себе си? Как да се обикнем отново, за да живеем в хармония със себе си и да покажем какво можем да дадем и на останалите? Точно това ще разберете още днес! И точно днес ще направите първата крачка, да се заобичате отново…

1. Припомнете си всички ваши положителни качества
Забравете з а списъка с плюсове и минуси. Днес денят е само за положителни неща, само за вашите положителни страни. Надникнете отново навътре в душата и личността ви, замислете се кое е правило щастливи други хора. Проумейте, че вие сте уникални такива, каквито сте. Вие сте красиви – дали на външност, или и по душа. Когато се сетите колко сте умни, талантливи или креативни, няма как да не се заобичате отново!

2. Намерете път към големите ви мечти
Там някъде се крие ключът към душата ви, а той ще отключи и любовта към вас самите. Всяка човешка мечта е като отражение на неговата духовност. Всеки негов блян е като проекция на огромното вътрешно Аз. Помислете си колко са красиви мечтите ви, колко много ви се живее и как искате да дарявате, да давате, да подарявате от мечтите си и на останалите, да сбъдвате и техните мечти наред с вашите. Сетете се колко често вие сте крояли общи мечти и с други хора, които, всъщност, толкова много ви обичат.

3. Бъдете деца
Просто отключете детското в себе си отново. Детето е символ на красотата, на чистота, на най-святата любов, която може да съществува на този свят. Ако намерите детето в себе и видите неговата усмивка, неговите рани по коленете, спомните си за вашето детство, за всички моменти, които сте споделили с приятелите си от училище, нещо ще ви накара да се разплачите от умиление. Това нещо е любов – към вас самите, към пътя, който сте извървели до сега. А той не е нито кратък, нито скучен. Той е вашият път и в него има много любов!

4. Дайте си прошка
Тази последна стъпка в процеса по завръщане към себе си е може би, най-трудната и леко болезнена. Но това не означава, че тя не е ползотворна. Има грешки, за които бързо ще се сетите и за които лесно ще си простите. Разбира се, има и такива, които сте потискали през всичкото това време в себе си и сте се престрували, че не помните. Простете си задължително втория тип грешки. Всеки греши, а в тях се крие най-голямата горчилка, погубваща всичко във вас.