Лайфстайл, Тайните, Жените, Красива, Коса, Завидите, Специални, Грижи, Прическата, Самочувствие, Блясък, Обем, Жизненост

Някога случвало ли ви се е силно да завидите на някоя случайно срещната или позната жена за косата, която има? Много е вероятно да ви се е случвало, защото има жени, които полагат специални грижи за прическата си. Това им дава и голямото самочувствие, а на косата – блясък, обем и жизненост. Но как го правят? Защо не си признават какъв е тайният подход, който използват, за да развяват красиви коси назад-напред? Край на всички тези тайни. Днес ги разкриваме специално за вас. Вижте кои са тайните на жените с красива коса още сега.

1. Стилизирането е сведено до минимум
Дори да си мислите, че красивите коси на тези жени се дължат на много стилизиране, истината е напълно различна. Всъщност, те избягват постоянно да третират косата. Оставят я да диша, без да е наслоена с какви ли не продукти, а топлинните уреди като преса, маша и сешоар се ползват само в случай на голяма необходимост.

2. Чистота е на първо място
Мръсната коса няма как да изглежда красива. Но в същото време прекомерно честото й миене може да я повреди. Всяка коса обаче си има свое изискване за честота на миене. Ще го разберете сами, след като си дадете почивка от ежедневното миене на коса. Така, в един момент ще ви стане ясно от колко често нанасяне на шампоан, маска и балсам през седмицата се нуждаете.

3. Калъфката на възглавницата е от коприна
Това не е нито снобизъм, нито кифленско решение. Това е една от тайните на жените с красиви коси. Коприната е най-добрият приятел на косата, когато е в покой.

4. Жените с красиви коси се придържат към определена марка
Това също не е снобизъм. Просто при грижата за косата, за разлика от тази за кожата на лицето, смяната на шампоана и балсама, съвсем не е полезна. Напротив – колкото по-отдавна ползвате продукта си за коса, толкова по-осезаемо ще виждате действието му върху себе си.

5. Подходяща диета за коса
Никой не е казал, че трябва да гладувате или да се ограничавате в храненето само и само косата ви отново да бъде здрава и лъскава. Просто има определен тип храни, които действат изключително благоприятно на прическата. Това, на първо място, са рибата, млечните продукти, съдържащи богато количество калций, и бобените растения. Не подценявайте обаче и свежите плодове и зеленчуци, действащи много, много добре на метаболизма по принцип, което и дава отражение на безупречната ви прическа.

6. И слънцето е сведено до минимум
Когато се печете или сте в солариума, прибирайте косата далеч от лъчите. Те действат не особено добре на прическата ви. От слънцето и UV лъчите косъмът изтънява и губи нормалната си структура.