Изкуство, Декорация, Домашен, Вкъщи, Интериор, Растения, Кожи, Сглобяеми, Мебели

Чудите се кое не му достига на вашия чудничък домашен интериор, че все не е такъв, какъвто го искате да бъде? Ще ви дадем един съвет – по всяка вероятност подходът ви не е правилен и затова все сте в грешка, купувате разни украси, но нещата не се получават и не се получават. Не че нещо му липсва на интериора ви, а по-скоро има неща, които са излишни и спешно трябва да бъдат елиминирани! Днес, ще говорим именно за това – за домашната декорация, която съсипва интериора вкъщи.

1. Изкуствени растения
Няма нужда от растения, ако не можете да изгледате и едно мушкато. Не е нужно да се срамувате от неумението си – всяка жена си има свои силни качества и ако градинарството не е вашето, не се безпокойте. Компенсирайте го с произведения на изкуството с висока стойност, например! Но изкуствени цветя в дома са като евтини китайски дрехи на хубаво женско тяло – не са лоши, но стил категорично липсва в цялата картинка!

2. Животинските кожи…
Не ги одобряваме в аутфита ви, не ни харесват и в домашния интериор. Имитациите на леопарди и тигри са отживелица на 90-те години на миналия век. Не можем да си обясним каква е тая мания на българките по тях, но е време те да разберат: изкуствена зебра на средата на хола не е стилно, не излъчва класа, а по-скоро пошлост…

3. Пластмасови кухненски прибори
Я стига! Не можете да ни убедите, че нямате средства за 1 комплект чинии и вилици. Пластмасовите, между другото, съвсем не са по-евтини. Но пък са толкова вредни – и от естетическа, и от здравословна гледна точка. Забравете за пластмасовите чаши също – да си казваме „Наздраве!“ с думите „Чин-чин“ понеже чашката не издава кристален звук е модерно само докато сме студенти…

4. Луминисцентни осветителни тела
Тези лампи само ви изглеждат шик. Обаче заблудата и тук е пълна. Изхвърлете ги от дома си, докато очите ви са здрави и докато някой друг от офиса, който ви е бил на гости, не е разказал на останалите какъв безвкусно обзаведен дом имате. Заложете на меката светлина и минималистичните модели лампи и полилеи. Те са доста по-екстравагантни и интересни!

5. Сглобяеми мебели
Това също е част от интериора ви от студентското общежитие и то няма място в шикозния дом на стилното семейство. Сглобяемите мебели са за аматьорите в областта на интериорния дизайн. Никой професионалист не би ви ги препоръчал. В никое модерно интериорно списание не бихте могли да ги видите. И като цяло най-добре е никой да не ги вижда и във вашия дом.

Изхвърлете нещата, които описахме по-горе, и вижте разликата! С малко почистване от излишното, домът ви се преобразява, нали?