Изкуство, Фън Шуй, философия, Живот, Благоденствен, Костенурки, Енергия

Източната философия за живот и благоденствен дом Фън Шуй ни дава доста добри идеи за украса. Те са доста универсални, лесни за изпълнения и интересни за освежаване на каквото и да е помещение. Това превръща Фън Шуй в оригинален подход за обновяване и на дома, и на офиса. В случай, че вие имате нужда от такова вкъщи или на работното място, Фън Шуй, определено, ще ви влезе в употреба. А ние сме тук, за да ви помогнем в целия този процес. Вижте как да украсим дома си според Фън Шуй, но имайте на предвид, че всички тези съвети успешно могат да се приложат и в офиса:

1. За да намалите разногласията и излишните спорове…
Използвайте кристални сфери за украса. В много случаи Фън Шуй последователите ползват формата на ябълката като ориентир – отново изработена от стъкло или кристал – за да съсредоточи енергията към градивното и за да стимулира всички сили да ни донесат благоденствие, радост и хармония. Една статуетка от този материал е напълно достатъчна за декора в дадена стая, ако имате точно такава цел, защото Фън Шуй не обича прекаленото претрупване от вещи навсякъде, тъй като то води до хаос и объркване в съзнанието на хората.

2. Костенурки!
Сигурни сте чували, че фигурките под формата на костенурка носят късмет. Те се подаряват като амулети за рожден ден, а някои дизайнери успешно ги прилагат и в декора на интериора – било то домашния, или в офиса. Тази идея, всъщност, е заимстваната от учението на Фън Шуй и макар то да е типично азиатско, ние европейците отдавна сме я заимствали и я включваме и в нашата домашна украса.

3. Създайте си кътче за уединение
Според учението на Фън Шуй такова кътче най-често и най-добре е да се прави за място за четене. Философията на древните азиатци се стреми да накара човека да се образова през цялото, време докато е жив, като това образование трябва да се осъществява на познато място, т.е. у дома или офиса, но да бъде максимално уединено и спокойно.

4. Прозрачни материали за повече късмет и за силна концентрация
Под прозрачни материали имаме на предвид най-вече стъклото и огледалата. Те са доста силна и осезама част в един интериор, изграден на базата на принципите на Фън Шуй. Ако мебелите и аксесоарите от стъкло не са ви по вкуса или по джоба (те не са никак евтини, ако изработката им е качествена, а дизайнът – необичаен) достатъчно е във всяка стая от вашия дом да има огледало. Разбира се, в банята и спалнята това е логично, но за останалите части от вашата къща или апартамент, можете да измислите огледало в по-малък размер, за да не пречупва прекалено много светлината и за да не влияе твърде екстравагантно на интериора.

5. Метални предмети
За да прогоните негативната енергия от своя дом, трябва да внесете повече метални предмети в интериора. Най-често, Фън Шуй последователите ползват кухненски принадлежности и съдове, като в случая е важно да ги поставяте с основната част нагоре. Направете този трик в кухнята!