Основателни причини никога повече да не пропускате закуската

Всяка сутрин се събуждате, правите си кафе и евентуално пушите цигара, след това започва голямата суматоха по приготвяне за работа или училище и сред цялата тази какафония, абсолютно винаги забравяте или нарочно пропускате закуската. Познато, а? Убедени сме, че повечето от вас го правят, без дори да подозират какви неприятности си навличат и още нещо – какви ползи за организма, фигурата и красотата си пропускат. Закуската е невероятно важна и днес ще разберете защо точно. Вижте няколко основателни причини никога повече да не пропускате закуската от тук насетне:

1. Закуската ободрява, разсънва ви
Ако си мислите, че кафето е единственото нещо, което може да ви събуди рано сутрин, лъжете се. Всъщност, първото нещо, което трябва да погълнете след сън, е вода. А след това, е добре да се нахраните. Кафето наистина енергизира, но то не събужда, а просто повишава високото налягане, докарва ни до лош вкус в устата и ни причинява неприятни усещания в стомаха. Обратно, 10-минутна закуска ще ви разсъни на мига и след това ще сте страшно бодри. Дори може толкова бодри да станете, че и да започнете да се оправяте по-бързо, а с това и да спрат вашите закъснения.

2. Закуската ви дава енергия, с която да изкарате деня
Ако ви е писнало да си харчите парите за ядене, докато сте на работа, просто започнете да закусвате у дома. След това дори да огладнеете, ще ви стигне и нещо малко, с което да залъжете глада. Но енергията, която ви дава закуската, е незаменима. Тя е най-важната за деня, защото в крайна сметка най-важните си ангажименти изпълняваме именно тогава, от сутрин до към следобяд, нали така?

3. Закуската ще ви помогне да отслабнете
Поговорката гласи сама за себе си: изяж си закуската сам, раздели обяда си с приятел и подари вечерята си на врага. Следователно, колкото по-рано се храните, толкова по-малко ще пълнеете. Няма как да е другояче, все пак всичко, което изконсумирате до привечер, ще бъде изразходвано, а калориите ще бъдат претопени. Нещо повече – тук не става въпрос само за красива фигура, но и за здраво тяло. Всъщност, ако сутрин не ядете нищо, на обяд и на вечеря ще погълнете много. А всяка консумация на храна след 7 часа не е особено полезна. Напротив: вредна е за сърцето, за нервната система, за чревния тракт.

4. Без закуска, човек през целия ден е крив
Ако в момента сте в офиса, погледнете хората около вас. Вижте тези с най-позитивните и бодри физиономии. Попитайте ги дали са закусвали и ще видите, че всеки от тях възприема закуската за супер важна. А сега един поглед и върху най-намръщените физиономии. Какво мислите, че са пропуснали днес? Ами да, закуската! Тъй като тялото ни е все още уморено (защото не е било хранено доста дълго, от вечерта на предния ден), то е изтощено, следователно всичко, което трябва да извършим, го правим с голяма мъка. Ако закусите, ще се заредите със сили и киселото настроение ще изчезне на мига! Само опитайте и ще видите, че е така.