Здраве, Закуски, Здрав, Мозък, Здравословен, Закуска, Банани, Мед, Бразилски

Казват, че закуската е най-важното хранене за деня и с право. В действителност, хората, които не закусват, обикновено имат проблеми или с килограмите, или с метаболизма. А тези, които закусват неправилно, също, не по-малко рискуват добрата си форма, перфектния външен вид и най-вече – правилната функционалност на органите в тялото си. Истината е, че закуската може да повлияе на много части от организма – включително и на мозъка, а знаете, че от него тръгват половината сигнали за активност на останалите органи. Следователно – добрата, засищащата и здравословна закуска е гаранция за здрав мозък. За да постигнете тази цел и мозъкът ви да работи бързо, можете да се възползвате от нашите предложения за страхотна закуска, която да подсили именно този човешки мозък:

1. Здравословен двоен тост
Две препечени филийки на парти грила или приготвени на тостер ръжен хляб са достатъчни за успешен старт на деня. Не са ви нужни нито повече, нито по-малко. Тайната на тази закуска е в „плънката“ на тост за здрав мозък. Тя е двойна, защото едната представлява намачкано авокадо с подправки, а другата е извара с разтопено масло и чушки (може и люти, ако колегите ви са готови да издържат миризмата в офиса…)

2. Плодово-ядкова наслада
Плодовете и ядките са особено полезни за мозъка. Те активизират функциите му, карат го да работи по-бързо, а освен това и го предпазват от скоростно изтощаване и претоварване. Нашата оферта за такава закуска представлява две ябълки, срязани на две и намазани с бадемово масло от вътрешната им част.

3. Кисело мляко с бразилски аромат
Бразилските орехи са особено полезни за мозъка. Те намаляват усещането за умора и действат ободряващо – най-вече рано сутрин, когато е трудно да се разсъним и събудим, камо ли пък да се концентрираме. Начукайте една шепа такива орехи и ги добавете към половин кофичка кисело мляко. Тази закуска е енергизираща, но и много диетична, като в същото време е достатъчно засищаща!

4. Банани с мед
Комбинацията от банани и мед може и да е най-често срещаната в кулинарията, но като съставки и комплекси от минерали и витамини тя е сред най-успешните стимулатори за мозъка. Освен това, такава закуска е идеална за забързаните утрини, когато нямаме време и сме на път да пропуснем храненето в името на това да не закъснеем за работа или училище. Не го правете, а нарежете един банан на кръгчета и полейте с мед!

5. Млечна чия закуска
Чията е невероятно полезна зърнена култура за мозъка. Тя ви дава сила да се концентрирате и буквално талант – да запомняте информацията по-бързо. Чията е най-полезна в суров вид и по-скоро под формата на настойка във вода. Това обаче не е особено вкусна закуска, затова заменете водата с прясно мляко. Оставете 30-40 грама чия да престои в една чаша мляко (250 мл) в хладилника за една вечер. На сутринта прецедете (не е задължително) и изпийте набързо преди работа! Добър апетит – бързо, лесно и вкусно, нали?