Здраве, Гаргара, Гърлото, Джинджифил, Болки, Ушите, Пилешка супа, Душата, Тялото, Главоболие, Алкохол, Крака, Трикове, Народната, Медицина

Народната медицина стана все по-популярна и предпочитана пред не особено евтините и често доста вредни лекарства. В свят, в който царува синтетиката и ГМО продуктите са основни проблеми и причини за тежки здравословни състояния и заболявания, лечение с бабини методи е далеч по-добрия вариант. Същото важи и за профилактиката. Проблемът е там, че интернет е пълен с какви ли не подобни трикове, които не винаги действат, често са с объркани рецепти и начини за приложения. Точно заради това, дори да става въпрос за народна медицина, трябва да бъдете внимателни и нащрек, когато става въпрос за справяне със здравословни проблеми. Ето няколко трика от народната медицина, които са наистина ефикасни и най-важното е, че се тествани и проверени и от нас самите, и от хората от векове насам.

1. Гаргара за обикновено възпаление на гърлото
Ако то се дължи на грип или настинка, предизвикали възпалителен процес в горния респираторен тракт, не ви трябва нищо друго от обикновена топла вода. Правете гаргара с вода от 3 до 6 пъти на ден и възпалителните процеси ще започнат да отшумяват, а в последствие и ще спрат.

2. Преодолейте гаденето с джинджифил
Ако сте у дома, можете да ползвате корените на джинджифил и да си направите отвара от него. Пийте от чая, докато гаденето не премине. Със същата сила можете да излекувате гаденето с препечени филии с настърган джинджифил. Ако гаденето е проблем номер едно за вас по време на път, заложете на бонбони с джинджифил, като можете дори да си направите и домашни сладки с тази прекрасна подправка.

3. За болки в ушите
Те винаги са плод на възпалителен процес, който най-често е прекалено надълбоко, за да бъде достигнат с подръчни материали. Ако проблемът не се дължи на спукано тъпанче, можете да се излекувате и без да излизате от дома си. Пригответе си микс от вино и спирт (в равни пропорции) и с капкомер започнете лечение от 10 капки във всяко ухо през 2-3 часа, докато не спре болката напълно.

4. Пилешка супа за…душата и за тялото!
Няма никаква лъжа или измама, няма нищо митично или дори странно в лечението на настинки и неразположения (включително и емоционални) с пилешка супа. Тя стопля, енергизира организма, а според някои учени (явно доста големи нейни фенове), супата от пиле може дори да ви подобри настроението.

5. Обикновен лед…за всякакво главоболие?
Ако страдате от мигрена или хронична умора, но редовните лекарства вече не ви действат (нещо напълно нормално, а самият процес се нарича синдром на развита толерантност към определени съставки), можете да успокоите болката с лед. Сложете едно кубче лед на челото и едно зад врата. Стойте така половин час и ще видите, че дискомфортът ще отмине почти веднага. В случай, че това не стане, можете да повторите процедурата колкото си пъти искате и по всяко време.

6. Алкохол и крака с неприятен мирис
Без значение дали става въпрос за гъбички или потене на краката, те носят неприятен и доста срамен мирис. Можете да сложите край на всичко това веднъж завинаги с обтриване на местата с алкохол (най-добре е да бъде водка) три пъти на ден.