Здраве, Топла вода, Лимонов сок, Имунитета, Организъм, Хормонален баланс, Детокс, Мозъка, Антиканцорогенно, Кофеин, Закуската

Чували сме какви ли не митове и легенди за уникалното действие на простата съставка: топла вода + прясно изцедения сок на един лимон. Някои от нас вече ползват „напитката“ за отслабване, защото лимонът и топлата вода, наистина бързо топят мазнините. Оказа се обаче, че тази невероятна лесна и достъпна, а също така и евтина за ежедневна консумация, лекарствена „медовина“ може да се справи и с много други проблеми, освен с наднорменото тегло. Определено, тя е много ефикасна и определено, тя действа най-добре сутрин на гладно. Вижте следващите 10 причини да стартирате деня си с чаша топла вода и лимонов сок и се уверете сами в брилянтната сила на лековитата напитка.

1. Подобрява имунитета
Точно така, лимонът в съчетание с топла вода е уникален имуностимулатор. Напитката действа стимулиращо за имунната система и затова може да ви предпази от грип през зимата, а лятото – от стомашни инфекции, без дори да заподзрете, че отличното ви здраве се дължат именно на нея!

2. Пълна хидратация на целия организъм
Лъжете се, ако си мислите, че хидратацията е нужна само за гладка кожа по тялото, свежо лице и здрав косъм. Всъщност, дехидратацията на тялото влияе и върху вътрешните му органи и това влияние е далеч по-страшно от бръчки или косопад. Топлата вода в съчетание с мощния комплекс от витамин С ще ви заредят с нужната вода още от самото ви събуждане.

3. Дава енергия на цялото тяло
Да не забравяме, че сутрин тялото ни се нуждае от максимално количество енергия, за да изкара поне до средата на деня. Лимонът е невероятно ефикасен в тази насока. Той ни действа ободряващо, а когато е комбиниран с топла вода, можете да очаквате от него да бъде ефикасен и за пълноценни мускулни движения и здрави кости.

4. За хормонален баланс
Дамите, които са имали проблеми с хормоните, но искат профилактика без химии, също могат да заложат на комбинацията от топла вода и пресен сок от лимон.

5. Детокс
Пречистващото действие на въпросната напитка се дължи на топлата вода, която изважда токсините и витамин С, който ги убива, ако не са извадени.

6. Действа ползотворно и върху мозъка
Лимонът и сокът от него стимулират мозъчната дейност, а в последствие ви правят и по-концентрирани, съсредоточени и дори креативни.

7. За изравняване на тена
Много козметици и дерматолози възприемат народната медицина за справяне с проблеми като неравен тен и зачервяване. Цялото ви тяло обаче ще засияе, ако редовно приемате топла вода с лимон сутрин.

8. Силно антиканцорогенно действие
Благодарение на него, лимонената вода ще ви поддържа здрави и силни, красиви и винаги бодри!

9. А защо не и вместо кофеин?
След като действа ободряващо и енергизиращо, водата с лимонов сок може да замести кафето сутрин – в случай, че нямате време за него или сте решили да го намалите!

10. Замества и закуската
Колкото и да повтаряме, че закуската е задължително хранене, не всеки може да свикне с това. Но излизането за работа чисто гладен не е особено полезно. Ако започвате деня с топла вода и лимонов сок, в последствие може да се научите и да закуствате.