Здраве, Оправдания, Спортуваме, Тренировката, Ангажимент, Нежелания, Реплика, Спортен

Колко често ви се е случвало да пропускате фитнес тренировката не поради важен ангажимент, а просто ей-така – от нежелания? А от кога някои от вас изобщо се канят да започнат да спортуват? Още не сте го направили, нали? Дори не сте избрали с какъв спорт или танци да направите живота си по-активен, респективно по-щастлив и по-здравословен. Има нещо сбъркано в това. Преди хората са обичали спорта. Възползвали са се от всяка свободна минута за разходки, за движение, за тонизиране на тялото… Днес, нещата са точно обратното. Не обичаме да спортуваме и това е. Нещо повече – отказваме упорито да спортуваме, даже когато ни го препоръчат специалисти или лекари. Просто ни мързи. А с мързела идват и най-креативните лъжи, измислени под формата на оправдания да не спортувате или да пропуснете поредната си тренировка в залата. Вижте част от тези лъжи и оправдания, срещащи се при много и сред вас.

1. Нямам време
Тази реплика е реплика на 21 век. Никой изведнъж няма време за нищо. Уж новите технологии опростяват живота ни, а стана така, че той става все по-сложен и по-сложен. Имате време, нямате желание. А и всеки може да намери 1 час от времето си през деня за спорт. Просто намаляте висенето пред телевизора или във Facebook и нещата се получават.

2. Аз не съм спортен тип…
Че то никой не е? Най-вероятно и на Юсеин Болт са му били нужни няколко годинки, за да разбере таланта си. Но който не се е пробвал, не е и разбрал спортен тип ли е, мързеливец ли е…

3. Добре съм си и така
Скъпи приятели, спортът съвсем не е измислен за суетните мрънкания на хората от 21 век, които така обичат да говорят за перфектни тела, за калории и био храни. Спортът не сваля килограми само. Той не действа само срещу мазнини. Напротив – спортът калява и цялото тяло реагира благоприятно от него, защото се тонизира и поддържа в добра форма.

4. Предпочитам да прекарам свободното си време по друг начин
Да, сигурно е много умно да се оправдаете с децата си или с културни мероприятия, но когато здравето ви се влоши от заседяване, ще запеете друга песен. Доказано е, че голям % от съвременните болести, между другото, се дължат именно на прекаленото заседяване на едно място и на липса на движение, на енергия в тялото на човек…

Стига оправдания, хора! Време е да станете истински машини и да подобрите и вида, и здравето си! Започнете да спортувате от днес и стига с глупави оправдания!